XII Puistofilosofia-viikko Ikaalisissa 19.-23.7.2022


Ei kesää ilman Puistista! Filosofia täyttää Ikaalisen viiden päivän ajaksi jo 12. kerran XII Puistofilosofia-viikon yhteydessä 19.-23.7.2022.
 

Luvassa on alustuksia mm. filosofian suhteesta ihmisen kohtaamiseen, yksinäisyyteen ja depressioon (Paula Risikko, Sanna Tirkkonen ja Aku Visala), naisten asemaan filosofian historiassa (Martina Reuter, Malin Grahn-Wilder ja Erika Ruonakoski), onnen ja onnellisuuden tavoittelusta ja saavuttamisesta (Pekka Sauri ja Timo Airaksinen), ihmisen identiteetin etsimistä kuluttamisesta, yksilöistä, lähiöistä, kulttuureista ja historiasta (Teemu Kunto, Tuula Mäkelä, Jakke Holvas, Maarit Turtiainen ja Anneli Kanto) unohtamatta tietenkään tiukkoja moraalin luonteeseen, kriteereihin ja hoivaan liittyviä kysymyksiä (Tarmo Kunnas, Osmo Pekonen, Teemu Toppinen ja Elina Halttunen-Riikonen).

Tärkeänä yksityiskohtana XII Puistofilosofia-viikolla Ikaalisissa on kunnian osoittaminen paikkakunnan tunnetuimmalle filosofille ja kirjailijalle, S. Albert Kiviselle (1933 -2021), jonka muistoa ja merkitystä suomalaisen filosofian kenttään ja kirjallisuudelle esitellään useamman alustuksen ja ohjelmanumeron voimin. Luvassa on mm. Kivisen metafysiikan ja ontologian pohdiskelua (Markku Keinänen), kuin myös hänen kuuluisan, Ikaalisiin sijoittuvan palkitun lovecraftiaanisen Cthulhu-kauhunovellinsa Keskiyön mato Ikaalisissa äänikirjan julkaisukekkerit (Vesa Honkaniemi).

Eikä tässäkään vielä kaikki! Edellisen lisäksi XII Puistofilosofia-viikolla on paljon muuta ohjelmaa. Lapsia ja lapsiperheitä ei ole heitäkään unohdettu, ei myöskään innokkaita taiteen ystäviä ja bibliofiilejä. Julkaistu ohjelma täydentyy vielä. Päivityksiä kannattaa seurata niin kotisivuiltamme kuin some-kanaviltammekin (Face, Twitter, Instagram & Youtube @Puistofilosofia).

 

Kontaktointi ja yhteystiedot: 

Antti Sorri 

puheenjohtaja 

Puistofilosofia ry 

 

puh. 050 594 9476 

s-posti. antti.sorri@puistofilosofia.fi

www.puistofilosofia.fi